Postanowiłem wskrzesić wątek
Nabyłem grę (czasopismo Click!) i próbuję swoich sił w tym świecie. Na początek kilka pytań do jak sądzę weteranów, zapewne kilku przeszło już tę grę:
Jakim typem postaci graliście (wojownik, złodziej, mag, mieszaniec) i jak mniej więcej się nimi grało?
Zauważyłem, że z każdym poziomem doświadczenia zdobyć trzeba coraz więcej punktów doświadczenia (to akurat nie nowość

), ale ilość jaką trzeba zebrać przeraża mnie: 2000, 6000, 10000, itp. Zastanawia mnie to tym bardziej, że "wyczyściłem" już całkowicie 3 poziomy (a jest ich 8) a mam dopiero 3 poziom doświadczenia. Jaki maksymalny poziom doświadczenia udało Wam się zdobyć?
Jak się dokonuje kradzieży kieszonkowych? Mam "stealth" na 55 punktów i nie mogę tego zrobić. W grze pisze, że powyżej 50 punktów dostępna jest taka opcja.
Zauważyłem "problem" przy zaznaczaniu questów. Np. w żaden sposób nie zaznaczyło mi w dzienniku pewnego zadania. Zaniosłem goblińskiemu kucharzowi książkę o gotowaniu, którą znalazłem w zamku (coś mnie tak tknęło, bo książka się nazywała "Goblińskie gotowanie"). Sprawa o tyle dziwna, że punktów doświadczenia dostałem zdaje się więcej, niż za wykonanie głównego questa - "Trolls Idol". Czy to jest błąd gry, czy to jest tak specjalnie, czy występuje w grze więcej tego typu nieznaczonych zadań?
Znajomy powiedział mi, że gra "rozróżnia" atrybuty wyłącznie na poziomie dziesiątek punktów. Dla przykładu: 41 punktów "Technical skill" to dla gry tyle samo co 50 punktów (mimo, że jest 9 punktów różnicy). Natomiast różnica pomiędzy 50 a 51 punktów, pozwala rozbroić zamki o poziom wyżej (a różnicy jest tylko 1 punkt)

. Jak jest naprawdę?
Gdzieś na tym forum zdaje się, przeczytałem (nie pamiętam już kto, kiedy i w jakim poście napisał), że najlepszym czarem są ogniste kule (3 poziom) i dalej nie opłaca się inwestować w dalszy rozwój czarów. Prawda to?