Moderator: Bruce
A najlepsze jest to, że chcieliby, żeby ktoś wysoko wykwalifikowany pracował ZA DARMO... No comments.bobik pisze:Zdaje sie ze mozna sie zalapac do pracy nad nim :]
Co w tym dziwnego ? Wielu uzdonionych programistów pracowało bez wynagrodzenia na rzecz komercyjnych produktów, patrz lindows, red hat, susse itp. Przeciez Counter Strike w pierwotnej formie stworzyła grupa zapaleńców. Nadeszły czasy, że gracze sami sobie pisza gryBukary pisze:A najlepsze jest to, że chcieliby, żeby ktoś wysoko wykwalifikowany pracował ZA DARMO... No comments.bobik pisze:Zdaje sie ze mozna sie zalapac do pracy nad nim :]
Bukary pisze:Jaaasne... I harowałbyś przez rok na pełnym etacie za darmo? A pamiętaj, że osoby, które pracują przy sąsiednim biurku, dostają kasę za swoją pracę (i przy okazji twoją) i będą z niej ciągnąć profity (w przeciwieństwie do ciebie)...
W sumie to, Bukary jestyeś troche bliżej środowiska programistów scritperów , ale i tak sądze że sa tacy którzy chceiliby poświęcic odrobinę swojego czasu i wiedzy od tak żeby miec miejsce w creditsach. Nie mówię o jakiś dużych pracach przy kodzie gry, tylko np wymodelownie jakiegoś gówienka napisanie treści dialogów, może zaprojektowanie jakiejś lokacji dla przyjemności uczestniczenia w większy projekcie.Bukary pisze:Jaaasne... I harowałbyś przez rok na pełnym etacie za darmo? A pamiętaj, że osoby, które pracują przy sąsiednim biurku, dostają kasę za swoją pracę (i przy okazji twoją) i będą z niej ciągnąć profity (w przeciwieństwie do ciebie)...
To, czy dana gra zostanie wydana po polsku nie zależy od Cenegi, ale od Take Two. Jeśli Take Two się nie zgodzi, to nic nie da się poradzić. W tej chwili z tego co wiem trwają intensywne rozmowy o lokalizacji Obliviona. Jak uda się ją zrobić dobrze, to może Take Two się przekona co do sensowności lokalizacji i BioShock też wyjdzie po polsku.bobik pisze:Zobaczcie to http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,24392
niewiem ale znowu Cenega zajmie sie moja ulubiona gra , cos niemamy szczescia i tyle , mam tylko nadzieje ze Cenego sie opamieta i nie wyda tej gry po angielsku bo to bedzie kleska totalna. I teraz gdy BS ma wydawce i kase to juz zapewne nikt nie bedzie pracowac za darmo
I mam nadzieje ze jak bedzie oficjalna zapowiedz gierki to Bukary szepniesz
slowko Cenedze co by sie postarala o polska kinowa wersje tej ze gierki![]()
![]()
![]()
I moge wtedy zagwarantowac ze kupie od reki
Ryslaw pisze:W tej chwili z tego co wiem trwają intensywne rozmowy o lokalizacji Obliviona. Jak uda się ją zrobić dobrze, to może Take Two się przekona co do sensowności lokalizacji i BioShock też wyjdzie po polsku.
Podejrzewam (ale są to tylko moje podejrzenia), że jakaś lokalizacja prędzej czy później się pojawi (chociażby w formie pacza lub późniejszej polskiej reedycji).brzeszczot pisze:To tak brzmi, jakby sprawy szly w dobra strone - jak procentowo mozna okrelic szanse na lokalizacje Obliviona?
Take2 nie zgadziłoby się na lokalizację niezależnie od polskiego wydawcy. Zresztą to nie jedyna taka firma, że przypomnę przeboje CDP z Atari, które nie pozwalało na wydawanie polskich wersji mimo że te były gotowe.bobik pisze:Jestem ciekaw czy cenega taka cienka jest ze Take2 niechce zgodzic sie na polonizacje czy moze Take2 lubi zwiekszac ilosc piratow sprzedanych bo ja napewno nie kupie tej gry po ang jak cala europa bedzie miec zlokalizowanego Obliviona to samo z bioshock.
Nie dziwcie sie ze mam takie nerwy bo to juz 2ga gra ktorej los jest bardzo niepewny
Ryslaw pisze:Mają pieniędzy jak lodu (dzięki serii GTA chociażby) i wkraczanie na nieznane terytorium, jakim dla nich jest lokalizacja na języki takie jak polski, może im się po prostu nie opłacać.
Strona konkretnaBukary pisze:Jest już oficjalna strona:
http://www.2kgames.com/bioshock/enter.html
Trailer pokazuje, że gra będzie dynamiczna niczym klasyczny fpp (przypomina mi kilmatem doom3?). Kolt w ręku wygląda dosyć nienaturalnie. Reszta całkiem, całkiem.Bukary pisze:Bardzo ładna. A tutaj całkiem nowy trailer:
http://www.spiketv.com/#events/vga2006/index.jhtml
Jak tylko wychodzi jakieś demko i chcesz to zobaczyć to nie ma sprawyyooguruto pisze:Dziarsky moge do Ciebie wbic kiedys na obcene? :D