Na jakie gry czekacie??
Moderator: Bruce
Re: Na jakie gry czekacie??
Ja z racji tego, że mam tylko mobilny net, a wraz z nim limity i niezbyt szybkie transfery większość gier mam po ściągnięciu zbuckapowaną na dysku zew. Jak mnie w razie W nachodzi ochota na odpalenie starocia żeby nie zasysać znowu 100GB. Steam i Epic po kopiowaniu plików chodzą zawsze jak złoto. Dosysa tylko aktualizacje, które wyszły w międzyczasie. Problemów z językiem nigdy nie miałem. Może źle kopiujesz
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."
Wygląda na to, że Ken Levine robi coś w stylu Bioshocka. Nie czekam, ale pewnie się skuszę, jak wyjdzie
Oh Levine, najpierw narzeka, że już nie chce robić Bioshocka, aby po jakimś czasie pokazać Bioshock 4 znaczy Judas.
Kolejna rzecz z cyklu "nie czekam, ale..." Jeżeli uda im się chociaż połowa rzeczy, które deklarują, to będzie dobrze. Tona systemów i kątętu na kilka, jeżeli nie kilkanaście gier, takie trochę "Best of SF games", o mocno niespójnej stylistyce. Trzymam kciuki, żeby im to nie wybuchło w twarz pod koniec developmentu, bo ambicje i scope są gigantyczne.
Oglądnąłem. Jestem pod wrażeniem rozmachu i stopnia dopracowania. I podoba mi się to, że gra ma taki - jak by to ująć... - pozytywny klimat i poziom agresji jest raczej umiarkowany, jak na współczesne gry. Natomiast nie wiem, czy bym w coś takiego zagrał. Ten ogrom tyle urzeka, co odrzuca. Osobiście nie mam już czasu na to, żeby poświęcać na gry dzisiątki albo i setki godzin. Wolę porobić coś w realu, tudzież coś potworzyć na kompie, a nie tylko grać. Granie to oprócz zabijania wrogów, przede wszystkim "zabijanie czasu". A czas to życie. Szkoda mi przeznaczać tyle czasu na granie. A gry z takim rozmachem, w którym prowadzisz alternatywne życie powodują, że się tego czasu spędza coraz mniej w realu.
Stąd też jak w coś pykam ostatnio, to są to jakieś oldschool'owe gry i casual'e. Choć od października zeszłego roku to nie odpaliłem chyba żadnej gry...
To powiedziawszy, czekam na zamówionego już S.T.A.L.K.E.R.A. 2 i na to czasu żałował sobie nie będę...
Stąd też jak w coś pykam ostatnio, to są to jakieś oldschool'owe gry i casual'e. Choć od października zeszłego roku to nie odpaliłem chyba żadnej gry...
To powiedziawszy, czekam na zamówionego już S.T.A.L.K.E.R.A. 2 i na to czasu żałował sobie nie będę...
Portfolio 3D - juliuszk.portfoliobox.net/
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Może to odgrzewanie kotletów, może i Raziel wygląda kreskówkowo, ale jest jakaś nadzieja na powrót serii. Kiedyś gdzieś czytałam, że fabuła, która jest we wszyskich grach to dużo mniej niż 50% tego, co twórcy chcieli zrobić.
- You think us fools?
- Yes... that is irrelevant.
A ja jestem wkurwion, bo to jest zwykły remaster i widać, że pociągnęli tylko trochę tekstury jakimś ejajem, przekompilowali exeka, aby działał na nowym systemie i tyle. Już w Horizonie 1 remaster więcej zrobili a gra ma kilka lat.
Soul Reaver zasługuje na remake typu Mafia 1. Broken Sword Reforged jest zrobiony porządnie i masę rzeczy od nowa dłubali łącznie z animacjami i kosztuje mniej niż to coś.
Soul Reaver zasługuje na remake typu Mafia 1. Broken Sword Reforged jest zrobiony porządnie i masę rzeczy od nowa dłubali łącznie z animacjami i kosztuje mniej niż to coś.
To będzie największa porażka, jeżeli nie dodadzą opcji pomijania przerywników filmowych. Pamiętam ten ból, kiedy po długiej scence trzeba było wywalczyć sobie drogę do miejsca zapisu i się przegrywało, albo się zapomniało w ogóle przez kilka miejsc zapisać. Aż sobie chyba z płytki zainstaluję prawie całą serię i sprawdzę, czy działa na win10. Pamiętam, że Blood Omen 2 wymagał, żeby mu dać tylko 1 rdzeń procesora, bo na większej ilości się wykrzaczał co chwilę.
- You think us fools?
Aż tak źle im życzysz? Wizualnie, owszem, udało im się. Ale spieprzyli wszystko poprzez zmianę charakterów postaci (zwłaszcza Tommiego). W oryginale miał ludzkie odruchy i był sympatyczny. W remaku to zwykły bandzior. Po misji w kościele odpuściłem, bo nie mogłem tego dłużej znieść.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown