Wejdź tutaj, jeśli utknąłeś w którejś fanmisji, potrzebujesz pomocy, chcesz wyrazić swoją opinię, podzielić się przemyśleniami na temat własnych lub cudzych FMs.
Zaratul pisze: ↑06 lutego 2023, 17:59
No to teraz 2.11 wersja wyszła. Dużo bugfixów, trochę usprawnień gameplayowych i porządna optymalizacja.
Jakaś rada jak to zainstalować w miarę optymalnie? Jest może gotowy kilku gigabajtowy plik instalacyjny?
Nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś instalator instalował coś w tak ślimaczym tempie.
Po dwóch godzinach instalacji, kiedy pasek był mniej więcej w połowie, przerwało. Pobrało w tym czasie ok. 2 GB. Ponowiłem instalację... pobiera wszystko od nowa, pobrane pliki usunięte, rozmiar katalogu 33MB.
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Update z 2.10 do 2.11 to było coś w okolicy 400 MB i pobrało się bez dramy. Kiedyś dawno temu instalator był trochę nie ten teges i lubił odwalać cyrki, ale od jakiegoś czasu jest dopracowany i generuje równe ziobro problemów.
Leming pisze: ↑07 lutego 2023, 21:50
Jakaś rada jak to zainstalować w miarę optymalnie?
Najprościej utworzyć katalog dla nowej wersji, przekopiować tylko pliki .pk4 z poprzedniej wersji i odpalić w tym miejscu instalator. Instalka wykryje pliki, które już masz, zrobi diffa i dociągnie / podmieni co trzeba.
peter_spy pisze:Najprościej utworzyć katalog dla nowej wersji, przekopiować tylko pliki .pk4 z poprzedniej wersji i odpalić w tym miejscu instalator. Instalka wykryje pliki, które już masz, zrobi diffa i dociągnie / podmieni co trzeba.
To coś u mnie jakiś lewy ten instalator. Nie wierzę, że po pobraniu ponad połowy plików żaden z nich nie był kompletny, przez co instalator czyścił katalog i pobierał wszystko jeszcze raz od nowa.
A może była tam jakaś taka opcja defaultowa, która wymuszała takie pobieranie?
W każdym razie, po kilku próbach i naprawdę sporym oczekiwaniu wreszcie udało się pobrać wszystko bez zawieszenia się.
Wszystko już działa.
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Jak Raven powiedziała: przez tdm_installer.exe i 400 mb ściągnięte. Najpierw installer się u mnie aktualizował a następnie patch się ściągał.
Ale spoko, dobrze wiedzieć że wszystko działa.
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Może głupie pytanie, ale jest jakaś opcja, która automatycznie przeszukuje ciała ogłuszonych?
Czy trzeba kombinować z podnoszeniem ciał, rzucaniem pod różnym kątem i optycznie sprawdzać, czy jest coś przy pasku, czy nie.
No właśnie nie ma auto loot bodies. Pamiętam że było to proponowane na forum ale odrzucono tą funkcje jako "anty immersyjną".
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Zaratul pisze: ↑11 lutego 2023, 18:22
No właśnie nie ma auto loot bodies. Pamiętam że było to proponowane na forum ale odrzucono tą funkcje jako "anty immersyjną".
Immersyjność kończy się w momencie, kiedy zatniesz się w jakiejś misji na dobre. Dopiero solucja misji na Youtube pokazuje, że klucz posiada ten jedyny strażnik, którego ogłuszyłeś, a nie przeszukałeś dostatecznie dokładnie.
To prawda, nigdy nie rozumiałem tego argumentu developera o immersywność. Btw jeszcze raz napisałem o tym na forum TDM, zobaczymy co mi odpiszą.
DarkMod w wersji 2.12 jest dostępny. I tak, dodali autoloot bodies!
TDM wersja 2.13 już jest. Wiele fajnych rzeczy dodali.
peter_spy pisze: ↑02 kwietnia 2025, 18:59
Zastanawiam się czy nie zmieniać przy takiej okazji tytułu wątku, albo może zmienić go na bardziej generyczny, żeby tego nie robić za każdym razem
W sumie racja. Teraz powinno być lepiej.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown