Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 04 lis 2006 13:49 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Otóż mam problem. Właśnie przechodzę sobie dodatek do Baldura i nie wiem jak dojść do Brody Ulgotha. Wiem, ze na poczatku zaczynaliśmy tam, ale wyszedłem z tamtej lokacji, żeby wrócić do Wrót Baldura i teraz nie wiem jak dostac się z powrotem (próbowalem wszelkich dróg, bo wiem z mapy, dołączonej do gry, gdzie znajdę się owa wioska).

A już nie pamiętam, ponieważ spory kawał temu ostatni raz w to grałem.

Myslałem jeszcze nad jednym wyjsciem...może da się tam popłynać łodzią? :P Ratujcie mnie! :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:02 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Nic prostego. Udaj się do lokacji z mostem prowadzącym do Wrót Baldura, następnie skieruj się na północ, przejdz koło chatki wiedzmy i wyjdz z mapy, teraz powinna pojawić się następna lokacja. Udaj się tam. Warto wykonać quest z zabiciem 20 zombie. Dalej powinieneś sobie poradzić i trafić do Brody Ulghota.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:08 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Nie zrobiłem jeszcze tego questa (w toku ;)), ale wyszedłem z lokacji i nic a nic, nowa lokacja się nie pojawiła...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:12 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Mósisz wyjść dokładnie na północy tam gdzie jest ten duży most. Nie ma szans żeby się nie pokazała.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:22 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
kerte napisał(a):
Mósisz wyjść dokładnie na północy tam gdzie jest ten duży most. Nie ma szans żeby się nie pokazała.


Chodzi Ci o miejsce, gdzie był q w podstawce z "uczennica" z Domu Królowej Wód? Bo ja za domem wychodziłem z lokacji i nic. Spróbuje jeszcze raz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:29 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Chodzi mi o q który dawało trzech rybaków, którzy chcą żebyś zabił wiedzme która sprowadza sztormy czy coś takiego i oni nie mogą łowić ryb. Tych trzech spotkasz nad Gospodą pod pomocną Dłonią, tam gzie jest pełno tych zielonych bestii co wyłażą z ziemi.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:35 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Kieruję się na północ z lokacji z wielkim mostem i nie chce mi sie pojawić Broda Ulgotha. WTF?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 14:49 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Może ta mapka troche pomoże.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:12 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Nic. Zrobiłem screena i tam gdzie sa krzyzyki to sa miejsca skad probowale sie dostac do Brody. Z obu miejsc kierowalem sie na północ i nic nie pojawia sie. W przypadku tej drugiej, najwyżej stojacej na mapie lokacji skierowalem sie na wschód (bo tylko tam da się przejsc do innej lokacji), ale i tak nie pojawia sie nowe miejsce.

Obrazek

Kreską zaznaczyłem most o który chodzi, tak? Prowadzacy do Wrót Baldura.

Nawet od nowa zaczalem i tez nic nie ma, w czym tkwi problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:15 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Na tej lokacji gdzie napisałeś "TU" skieruj się na Wschód.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:19 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Pisałem, że sie skierowałem, za mini "lasem", ale nic sie niestety nie pojawiło...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:29 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Możliwe że jest to błąd gry lub za mini laskiem próbujesz wyjść północnym krańcem.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:30 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Nie, wychodzę wschodnim. Spróbuję przeinstalować grę, może to coś pomoże.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:33 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Najważniejsze czy posiadasz podstawke i dodatek z jednego kompletu.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:34 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2006 13:33
Posty: 725
Lokalizacja: Tychy
Może masz skopaną płytkę. Jak mialem źle przegranego Baldura 2 to tez nie mogłem na Wzgórza Umar bodajże iść. Kupiłem oryginała i wszystko działała jak trzeba.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:36 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Podstawka, jak i dodatek pochodzą ze złotej edycji, oczywiście orginał.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:37 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Jesli chodzi o wzgórz wystarczyło udać się do bram miasta lub jak niektuży twierdzą do slumsów.

[ Dodano: Sob 04 Lis, 2006 15:39 ]
BarTeS napisał(a):
Podstawka, jak i dodatek pochodzą ze złotej edycji, oczywiście orginał.


To może przeinstalowanie ci pomoże.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:43 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2006 13:33
Posty: 725
Lokalizacja: Tychy
kerte napisał(a):
Jesli chodzi o wzgórz wystarczyło udać się do bram miasta lub jak niektuży twierdzą do slumsów.

Nie nie nie. Ja to miałem tak, że była lokacja na mapie ale jak tam szedłam to gra sie wyłączała. Błąd instalacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:50 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Przeinstalowalem, nawet nie wgrywalem starych save'ów. Po prostu od razu tam poszedłem, zobaczyć czy lokacja mi sie odkryje. I nic nie dalo...w ogóle sie nie pojawia.

Płytka chodzi jak nalezy, mi sie gra nie wylaczala ani nic w tym stylu, po prostu sie nie pojawia...W ogole nie mam pomysłu co robić ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 15:54 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
To zrobimy to inaczej, ja teraz zainstaluje swojego Baldura a ty prześlij lub dodaj sejw gdzie jesteś prawie przed Brodą.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 16:10 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Proszę bardzo. Oto save. Jestem koło mostu, prowadzacego do Wrót, czyli niedaleko ;]

Musialem na rapida wrzucic, bo w zalaczniku przekraczalo troszke limit ;]
http://rapidshare.com/files/1962708/BG_save.rar.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 16:18 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2006 13:33
Posty: 725
Lokalizacja: Tychy
btw. A graliście w Baldura na multiplayerze kiedyś?? Ja z bratem tak BG I przeszedłem. Każdy po 3 postacie i jazda. W 6 by sie pewnie jeszcze lepiej grało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 16:20 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004 18:38
Posty: 515
Nie, na multi nigdy nie grałem. Kiedyś nie jarało mnie sieciowe granie, wolałem singla ;) (a w sumie w tamtych latach nie mialem internetu). A z tego co wiem to w Baldurze tryb wieloosobowy polegał na normalnym przechodzeniu gry tylko z "żywymi" graczami a nie npcami, nie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 16:32 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2006 13:33
Posty: 725
Lokalizacja: Tychy
Mhm, dokładnie. Mozna sobie fajne postacie zrobić jak sie dłużej cechy polosuje. Bo NPC są ogólnie kiepscy. Jedynie Sarevok w ToB wymiatał :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2006 16:39 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:16
Posty: 193
Nasuwa mi się tylko jeden pomysł, tobie nie wyświetla się ani Broda, ani wieża Durlaga. Jak instalowałeś dodatek to czy kaźałeś sobie zintegrować sejwy z Opowieściami.

_________________
"Omnis Homo Mendax"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 18 lis 2018 03:10


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron