Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 76  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2012 14:29 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4839
Lokalizacja: Gliwice
1. DDFIX 1.5.11 pre-patched Antologia Thief Gold.zip

Mam pytanie czy ktoś wie kto to przygotował i dlaczego na moim systeme korzystając z tej wersji exeka wyświetla mi komunikat o braku "DirectX 6 or higher" i nie uruchamia gry?

2. Czy komuś na systemie Windows7 nie rusza plik ddfixGUI.exe (ddfixG 1.3.11b) i czy znalazł rozwiązanie tego problemu?

Dziękuję z góry.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 14:49 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Ja robiłem te exeki, czyste po instalacji gry były brane i działały bez problemów.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 15:47 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007 22:14
Posty: 359
Lokalizacja: z Przyszłości
Dziarsky - ja miałem dość męczenia się z aplikowaniem DDFixa i dopasowywaniem execów do niego. Polecam TGFixa (zawiera DDFixa), do którego link możesz znaleźć w moim poprzednim poście. Jedyne, czego on wymaga, to rozpakowanie do katalogu Thiefa po uprzednim wgraniu .crfów do odpowiedniego katalogu :)

_________________
Wymyśliłem sobie na to sposób: będę udawał głuchoniemego.
J. D. Salinger, "Buszujący w zbożu"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 17:17 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4839
Lokalizacja: Gliwice
Kurak napisał(a):
Dziarsky - ja miałem dość męczenia się z aplikowaniem DDFixa i dopasowywaniem execów do niego. Polecam TGFixa (zawiera DDFixa), do którego link możesz znaleźć w moim poprzednim poście. Jedyne, czego on wymaga, to rozpakowanie do katalogu Thiefa po uprzednim wgraniu .crfów do odpowiedniego katalogu :)


Zainstalowałem i póki co wszystko chodzi wyśmienicie. Nie zauważyłem wprawdzie zmiany tekstur itp. ale może nie widać tego na starcie treningu czy pierwszej misji.

Dzięki za cynk.

EDIT:

Ok, widzę zmiany w dalszej części treningu. Są nowe modele broni, ekwipunku i textury otoczenia wiec paczka zawiera pewnie wszystkie dodatki graficzne.

ps. A jak z tym Thief1Sounds.exe - Co to w ogóle zmienia, jak działa?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 21:42 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007 22:14
Posty: 359
Lokalizacja: z Przyszłości
Dziarsky napisał(a):
ps. A jak z tym Thief1Sounds.exe - Co to w ogóle zmienia, jak działa?


To pytanie do mnie? Bo jeśli tak, to nie wiem, o co chodzi - u mnie nie ma żadnego Thief1Sounds.exe.

Tak czy inaczej, u mnie po zaaplikowaniu TGFixa jest tylko 1 problem - w listach nie ma polskich znaków diakrytycznych. Jeśli ktoś wie, jak mogę temu zaradzić, to proszę o udzielenie pomocy.

Przy okazji: czy jest w ogóle jakakolwiek możliwość zmiany tekstur otoczenia na nowsze? Mam na myśli podłogi i ściany, bo reszta jest podmieniana na nowe przez TGFix...

_________________
Wymyśliłem sobie na to sposób: będę udawał głuchoniemego.
J. D. Salinger, "Buszujący w zbożu"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 22:08 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4839
Lokalizacja: Gliwice
Kurak napisał(a):
Tak czy inaczej, u mnie po zaaplikowaniu TGFixa jest tylko 1 problem - w listach nie ma polskich znaków diakrytycznych. Jeśli ktoś wie, jak mogę temu zaradzić, to proszę o udzielenie pomocy.
A u mnie jest ok, od początku są "ogonki"
Instalujesz TGFixa zgodnie z instrukcją? Są tam specyficzne działania.

Kurak napisał(a):
Przy okazji: czy jest w ogóle jakakolwiek możliwość zmiany tekstur otoczenia na nowsze? Mam na myśli podłogi i ściany, bo reszta jest podmieniana na nowe przez TGFix...
TGFix to kompletny set i wrzuca też textury otoczenia. Jednak zmieniona jest tylko część i może dlatego masz wrażenie, że zmian nie wprowadzono.
np. Podczas treningu dopiero na placu z kukłą widać zmiany (trawa, bruk i ceglane ściany są podmienione).

ps. Dzięki paczce z linku od Kuraka śmiga Tg a dzięki plikom Mixtoora śmiga T2 :). Nareszcie po ciężkich próbach chyba znalazłem w miarę uniwersalne rozwiązania.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2012 23:21 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 720
Lokalizacja: Bytom
Dziarsky napisał(a):
ps. A jak z tym Thief1Sounds.exe - Co to w ogóle zmienia, jak działa?


Sądząc po nazwie to pewnie chodzi o ulepszone dźwięki. Zostały stworzone 2 paczki odpowiednio do TG i T2 zawierające ztuningowane dźwięki gry. Ale jeżeli chodzi o instalację to są oczywiście problemy (albo to ja nie zauważam różnicy). :jez

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 10:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
@Dziarsky, tak jak pisalem Ci na PW:
Thief Sound - zmienia pliki audio w Thief Gold, zastepujac je nowymi o lepszej jakosci. Od razu slychac wyrazniejsze kroki Garrett'a, czy napinanie cieciwy luku.

@Spidey:
Z instalacja nie ma problemu. Odpalasz samo rozpakowujace sie archiwum i wybierasz folder glowny gry. To wszystko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 12:31 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007 22:14
Posty: 359
Lokalizacja: z Przyszłości
Dziarsky napisał(a):
A u mnie jest ok, od początku są "ogonki"
Instalujesz TGFixa zgodnie z instrukcją? Są tam specyficzne działania.

Oczywiście, że zgodnie z instrukcją.
Podejrzewam, że problemem jest to, że zainstalowałem grę w Program Files (x86), a Win7 robi jakieś problemy jeśli się tam próbuje jakieś .baty np. odpalać (byłem zmuszony przenieść .crfy ręcznie) i gdy gra próbuje tam zapisywać sejwy.

Dziarsky napisał(a):
TGFix to kompletny set i wrzuca też textury otoczenia. Jednak zmieniona jest tylko część i może dlatego masz wrażenie, że zmian nie wprowadzono.
np. Podczas treningu dopiero na placu z kukłą widać zmiany (trawa, bruk i ceglane ściany są podmienione).

To może inaczej. Możesz mi powiedzieć, czy skriny, które zamieściłem, zawierają nowe tekstury? Bo możliwe, że już nie pamiętam wyglądu oryginalnego Thiefa - grałem w niego ostatnio 4 lata temu.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Wymyśliłem sobie na to sposób: będę udawał głuchoniemego.
J. D. Salinger, "Buszujący w zbożu"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 12:45 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
1) Tak, rozpoznaje pierwszy screen (TG po zmianach wg tego tematu)
Screensho:t http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 84fg2.jpg/)
Pokaz, jak wygladaja straznicy?
-------------------------------
2) Napisales:
Cytuj:
Podejrzewam, że problemem jest to, że zainstalowałem grę w Program Files (x86), a Win7 robi jakieś problemy jeśli się tam próbuje jakieś .baty np. odpalać (byłem zmuszony przenieść .crfy ręcznie) i gdy gra próbuje tam zapisywać sejwy.

Nie ma problemu, o ile pracujesz z kontem nalezacym do grupy lokalnych administratorow. Wszelkie skrypty musisz uruchamiac dodatkowo poprzez prawe klikniecie i "Uruchom jako Administrator", nawet jesli jestes zalogowany z takimi uprawnieniami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 12:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Kurak napisał(a):
Tak czy inaczej, u mnie po zaaplikowaniu TGFixa jest tylko 1 problem - w listach nie ma polskich znaków diakrytycznych. Jeśli ktoś wie, jak mogę temu zaradzić, to proszę o udzielenie pomocy.


1) Rozpakuj archiwum EP.crf
2) W rozpakowanym archiwum zmien nazwe folderu Book na Books_Ksiazki
3) Spakuj wszystkie rozpakowane pliki z powrotem do archiwum o tej samej nazwie EP.crf
4) Nadpisz oryginalny EP.crf nowo utworzonym archiwum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 16:41 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4839
Lokalizacja: Gliwice
Mixthoor napisał(a):
Kurak napisał(a):
Tak czy inaczej, u mnie po zaaplikowaniu TGFixa jest tylko 1 problem - w listach nie ma polskich znaków diakrytycznych. Jeśli ktoś wie, jak mogę temu zaradzić, to proszę o udzielenie pomocy.


1) Rozpakuj archiwum EP.crf
2) W rozpakowanym archiwum zmien nazwe folderu Book na Books_Ksiazki
3) Spakuj wszystkie rozpakowane pliki z powrotem do archiwum o tej samej nazwie EP.crf
4) Nadpisz oryginalny EP.crf nowo utworzonym archiwum


Co może być przyczyną problemu z czcionkami? Ja mam "ogonki" choć nie musiałem kombinować z przepakowywaniem EP.crf.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 17:28 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007 22:14
Posty: 359
Lokalizacja: z Przyszłości
Mixthoor napisał(a):
1) Rozpakuj archiwum EP.crf
2) W rozpakowanym archiwum zmien nazwe folderu Book na Books_Ksiazki
3) Spakuj wszystkie rozpakowane pliki z powrotem do archiwum o tej samej nazwie EP.crf
4) Nadpisz oryginalny EP.crf nowo utworzonym archiwum

Dzięki, pomogło! :)
Mixthoor napisał(a):
1) Tak, rozpoznaje pierwszy screen (TG po zmianach wg tego tematu)
Screensho:t http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 84fg2.jpg/)
Pokaz, jak wygladaja straznicy?

Skriny poniżej powinny wystarczyć.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Wymyśliłem sobie na to sposób: będę udawał głuchoniemego.
J. D. Salinger, "Buszujący w zbożu"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 21:32 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2002 12:00
Posty: 896
Skoro już rozmawiamy o problemach z dodatkami i patchami to czy ktoś miał okazję zaaplikować u siebie T3SU? :) Jak wrażenia? Jakieś problemy?

viewtopic.php?f=6&t=5789

http://tulinup.dk/sneaky/screenshots/wi ... 60x480.jpg

_________________
Dawniej jako Habit
Podstawowe linki związane z Thief3Ed [18.01.2010]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 21:45 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Dziarsky napisał(a):
Co może być przyczyną problemu z czcionkami? Ja mam "ogonki" choć nie musiałem kombinować z przepakowywaniem EP.crf.

EP był projektowany pod angielską wersję gry. Pod nasze polskie wydanie z Antologii trzeba zmienić nazwę tego folderu.
------
Abru napisał(a):
Skoro rozmawiamy już o problemach z dodatkami i patchami to czy ktoś miał okazję zaaplikować u siebie T3SU? :) Jak wrażenia? Jakieś problemy?

Jeszcze nie, byłem zajęty T2X. Zajmę się tym na weekend, gdy tylko znajdę wolną chwilę. Nie zapomniałem o tym.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 21:48 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Kurak napisał(a):
Skriny poniżej powinny wystarczyć.

Dokładnie. To są modele postaci z T2, które de facto wyglądają lepiej niż te oryginalne z TG.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 22:20 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 lip 2011 12:31
Posty: 298
Lokalizacja: Lublin
Mam następujący problem: otóż zainstalowałem sobie T2X, spolszczenie, robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, musiałem zainstalować kodek DirectVobSub, aby wyświetlały się filmiki z polskimi napisami. I teraz jest ta, że pogram kilka sekund, to gra się wyłącza i pojawia się komunikat, że wystąpił problem z aplikacją. Próbowałem na nowo instalować spolszczenie, odinstalowywać w/w kodek, odinstalowywać spolszczenie i wszystko na nic.

_________________
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła - Chan


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2012 22:44 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Bluu, po kolei. Napisałeś, że po kilku chwilach grania, wyłącza Ci się TMA. Zajmijmy się najpierw tym. Z tego co pisałeś tutaj, używasz Win XP. Jako, że instalacja kodeku x64 wywalała błąd, masz wersję 32-bitową. Zatem:

1) Zainstaluj Dark Loadera v4.3
2) Zainstaluj Thief Metal Age z Antologii
3) W DL skonfiguruj ścieżkę dostępu do folderu TMA i ewentualnych FMek.
4) Uruchom TMA i powiedz mi, czy:
- włącza Ci się INTRO
- możesz zmienić ustawienia grafiki
- możesz uruchomić pierwszą misję
- widzisz pierwszy film wprowadzający
- możesz stabilnie grać przez 10-15 minut
5) NIE INSTALUJ ŻADNYCH DODATKÓW
6) NIE INSTALUJ DDFIX'a
7) NIE INSTALUJ T2X


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2012 16:16 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 lip 2011 12:31
Posty: 298
Lokalizacja: Lublin
Już wszystko jest w porządku, trochę się pomęczyłem, ale warto było ;)

_________________
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła - Chan


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2012 20:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2009 13:38
Posty: 2329
Lokalizacja: Archiwa Miejskie
Problem: zarówno w zwykłym T2 jak i T2x nie ma dźwięku oprócz soundtracku, kroków Zaya'i oraz rozmów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2012 21:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to sterowniki i ewentualnie ustawienia dźwięku w grze...

Czy po instalacji czystego TMA z Antologii, masz w grze dźwięki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2012 21:21 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Dex napisał(a):

Zainstaluj T2X i spolszczenie do T2X bezpośrednio do folderu głównego Thief Metal Age.
-----------------
Dex napisał(a):

Kodeki te przeznaczone są do 64 bitowej wersji systemu Windows 7, o czym wspomniałem w tytule tego tematu oraz tytule rozdziału w instrukcji z tej strony.

Jeśli chcesz zainstalować właściwe kodeki dla swojego systemu, użyj:
1) VP3 z końcówki instalatora T2X
2) VobSub v2.23 z końcówki instalatora spolszczenia T2X
-----------------
Dex napisał(a):

Jako, że nie masz 64 bitowej wersji systemu, nie masz folderu C:\Windows\sysWOW64.
Po instalacji TMA z Antologii oraz T2X pliki te powinny znajdować się w folderze C:\Windows\system32.

Rozwiązanie:
1) Edytuj skrypt, wpisując do niego poprawną ścieżkę.
2) Uruchamiaj skrypt z uprawnieniami administratora (prawy przycisk i "Uruchom jako administrator")


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012 10:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2009 13:38
Posty: 2329
Lokalizacja: Archiwa Miejskie
Mixthoor napisał(a):
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to sterowniki i ewentualnie ustawienia dźwięku w grze...

Czy po instalacji czystego TMA z Antologii, masz w grze dźwięki?


Dziwne - na 12-letnim kompie z czasów TG TMA nie działa... A na 3-letnim laptopie z windowsem 7 działa. Dzięki, wasza instrukcja pomogła :) Teraz zabieram się za T2X...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012 11:09 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2009 13:38
Posty: 2329
Lokalizacja: Archiwa Miejskie
Problem z T2X:

Kopiuję RegIndeo do folderu z t2x. Uruchamiam i zamiast oczekiwanego efektu w instrukcji plik się wyłącza. Co robić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012 12:10 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
1) Jaki masz system i jaka jest jego wersja: x86 czy x64?
2) Czy dzialaja Ci filmy bez uruchomienia tego skryptu podczas gry TMA?
3) Czy dzialaja Ci filmy bez uruchomienia tego skryptu podczas gry T2X?


UPDATE:
Chyba znalazlem blad. Zobacz, jak wyglada plik RegIndeo.bat w katalogu glownym TMA. Jesli tak:
Kod:
regsvr32.exe /s LGVID.AX

to misisz dopisac nowa linie:
Kod:
regsvr32.exe /s LGVID.AX
regsvr32 "%windir%\sysWOW64\ir50_32.dll"


Koniecznie daj znac, czy pomoglo. Byc moze bede musial wrzucic poprawny plik BAT do archiwum T2X Codecs.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 76  Następna strona

Teraz jest 25 lis 2017 10:42


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: