Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sie 2007 12:43 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4848
Lokalizacja: Gliwice
PiotrS napisał(a):
Teraz, co z kolorem czcionki? Brąz? Ale nie bedzie róznicy z tekstem właściwym.

Chodzi mi o linki z for głównych a także te z treści posta oraz te z pisania posta w quick-oknie (czyli głównie te miejsca, które mają pod sobą tło beżowe-obrazkowe.
Jakiś odcień brązowego byłby dobry. Byle by nie ten żółty :).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2007 23:23 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2542
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Nie wiem, czy już to ktoś wyhaczył, czy nie, ale jak się kliknie na Informacje, a tamże na link Thief Forum - Strona Główna, to łączy z portalem.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2007 23:27 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
A myślalem że to coś normalnego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2007 21:09 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4555
Lokalizacja: Radlin
Piotrze, czy dało by się do stylu chronicles wrzucic czcionkę w postach i polach formularzy? Używam jej na gg i uważam, że by pasowała ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2007 22:02 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2046
Lokalizacja: Rzeszów
Łucznik napisał(a):
A myślalem że to coś normalnego
Nie, to jest do poprawienia.


Maveral napisał(a):
czy dało by się do stylu chronicles wrzucic tę czcionkę
Tak, tylko:
jak zmusisz wszystkich do pobrania tej czcionki i
przy malym rozmiarze i małokotrastowym tle jet niewidoczna.


Dziarsky napisał(a):
te z pisania posta w quick-oknie
To chce zmienić w tej chwili, ale na razie mi się nie udaje.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2007 23:20 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4555
Lokalizacja: Radlin
PiotrS napisał(a):
Tak, tylko:
jak zmusisz wszystkich do pobrania tej czcionki


Nie zmuszę. Przecież możesz zdeklarować kilka czcionek, a jako nadrzędną wybrać tę którą podałem. Jeśli ktoś nie będzie jej miał, to automatycznie będzie używał czcionki nr. 2. A czcionka nr.2 może być taka jak jest teraz. Innymi sowy - kto będzie chciał mieć tę czcionkę, to ją sobie ściągnie.

PiotrS napisał(a):
przy malym rozmiarze i małokotrastowym tle jet niewidoczna.


Można ustawić jej wielkość na większą ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2007 23:41 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3738
Mav : posłuż sie dodatkiem Stylish i zdefiniuj co chcesz ( prawie )

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie jest godny należeć do ich wspólnoty narodowej. Patologiczny zarazek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2007 06:34 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2006 09:19
Posty: 1371
Lokalizacja: Zabrze
A widzieliście nowy Chroniclesowy zegar w portalu?? :szo :ok Przepiękny!!
Chociaż przydałyby się jeszcze jakieś ładne wskazówki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2007 09:32 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4555
Lokalizacja: Radlin
Timon: w Operze można zdefiniować własny css dla witryny, ale coś mi to nie działa dla for phpbb :roll: Np. w google to działa, na onecie też, a na forach nie. Ja nie wiem co jest źle :evil:

PS. W stylu chronicles przycisk "Ignoruj posty tego użytkownika" jest pusty. Należało by to zmienić ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2007 09:48 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3738
W FF właśnie stylish pozwala na takie zmiany. Jedyny problem mam z tłem bo zdefiniowany jest w kodzie strony a nie w css.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie jest godny należeć do ich wspólnoty narodowej. Patologiczny zarazek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2007 12:39 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2006 09:19
Posty: 1371
Lokalizacja: Zabrze
Maveral napisał(a):
PS. W stylu chronicles przycisk "Ignoruj posty tego użytkownika" jest pusty. Należało by to zmienić
Jest mały żółty krzyżyk, ale faktycznie.. Przycisk przydałoby się trochę zmienić.. Dodać jakiś napis, albo coś?? Ktoś mógłby niewiedzieć, do czego ten przycisk służy. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2007 18:47 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Wraz z aktualizacją forum pojawił się dodatek, przez który forum wymaga ponownego logowania się po zmianie IP. Prosiłbym to wyłączyć albo dać możliwość wyłączenia tego w profilu. Dziękuję.

Aha, dalej są błędy w emotkach... Mogę to naprawić tylko dajcie mi "JA" z uprawnieniami do zmian w emotkach.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2007 18:37 
Arcykapłan

Dołączył(a): 10 paź 2003 21:15
Posty: 1420
Lokalizacja: Piła
Od zmiany nie mogę dawać spoilerów :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 15:54 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Cytuj:
Wraz z aktualizacją forum pojawił się dodatek, przez który forum wymaga ponownego logowania się po zmianie IP. Prosiłbym to wyłączyć albo dać możliwość wyłączenia tego w profilu. Dziękuję.
Panel Administracyjny » Ogólne » Konfiguracja » Generalne Ustawienia Forum » Zezwól na automatyczne logowanie
Cytuj:
Wybierz w jaki sposób użytkownicy mogą być automatycznie logowani.
Automatyczne logowanie jest bezpieczne tylko wtedy, gdy jest sprawdzanie adresu IP. Istnieje zabezpieczenie kont użytkowników i automatycznego logowania które polega na sprawdzaniu adresu IP ostatniej wizyty, jeżeli jest on inny, wymaga ręcznego zalogowania. Może to być utrudnieniem dla osób ze zmiennym IP. Zwykli użytkownicy mają możliwość wyłączenia tego zabezpieczenia w swoim profilu, nie mają jej Administratorzy, Junior Administratorzy i Moderatorzy. Administrator ma możliwość wyłączenia tej funkcjii dla dowolnego użytkownika w edycji jego profilu.
Czekam...
Henry napisał(a):
Od zmiany nie mogę dawać spoilerów :?:
Ja nie mam z tym żadnych problemów.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 17:04 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4773
Lokalizacja: Poznań
Bandit napisał(a):
Cytat:
Wraz z aktualizacją forum pojawił się dodatek, przez który forum wymaga ponownego logowania się po zmianie IP. Prosiłbym to wyłączyć albo dać możliwość wyłączenia tego w profilu. Dziękuję.
Panel Administracyjny » Ogólne » Konfiguracja » Generalne Ustawienia Forum » Zezwól na automatyczne logowanie


nie mam tak - jedynie jeśli wejdę przez linuksa i potem przez windowsa to w obu przypadkach muszę się logować (nie wiem czy to kwestia systemu, przeglądarki, czy ciasteczek). A zmienne IP mam.

Bandit napisał(a):
Henry napisał/a:
Od zmiany nie mogę dawać spoilerów :?:
Ja nie mam z tym żadnych problemów.


też nie mam tego problemu: [spoil]whaaaaaaaagh! ;) [/spoil]

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 17:50 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
jeszcze jedno ale nie wiem czy to błąd
bandit ma w podpisie emotke łucznika
jak wjdziemy do profilu to się ona nie pojawia
tylko jest napisane
Kod:
:shoot:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 18:01 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4773
Lokalizacja: Poznań
rzeczywiście tak jest - chyba jakiś błąd, bo pozostałe emotki są przedstawione w postaci obrazków.

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 19:27 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
gratuluje twój post jest 30001 na tym podforum(mój był 30000)
ale już nie pamiętam czy ta emotka była widzoczna przed uaktualnieniem forum
No i co z tego. Kogo to obchodzi? Na przyszłość zatrzymuj takie uwagi dla siebie i nie rób offtopu. I zacznij pisać normalnie, bez błędów -> Bruce


Ostatnio edytowano 25 sie 2007 19:38 przez Łucznik, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2007 20:06 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Przed aktualizacją nie było widać podpisu w profilu.

Tak na marginesie dodam, że w pełni zgadzam się z Brusem. :roll:

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 07:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2046
Lokalizacja: Rzeszów
Cytuj:
jeszcze jedno ale nie wiem czy to błąd
bandit ma w podpisie emotke łucznika
Trzeba uważać nawet na takie szczegóły jak spacja.

Cytuj:
Czekam...
Już.

Cytuj:
Od zmiany nie mogę dawać spoilerów
Spojler jest tylko w oknie "Szybka odpowiedź"

[ Dodano: Pon 27 Sie, 2007 08:33 ]
Cytuj:
Tak na marginesie dodam, że w pełni zgadzam się z Brusem.
Jeszcze raz, tu o co chodzi?

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 12:24 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3742
Lokalizacja: Lublin
Zobacz Piotrze sobie ostatni post w tym temacie Łucznika i mój dopisek.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 15:39 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Cytuj:
Trzeba uważać nawet na takie szczegóły jak spacja.
No chyba nie do końca, bo w profilu ikonka się nie wyświetlała natomiast w podpisie przy postach tak. Aktualnie wyświetlają się w obydwu miejscach.
Cytuj:
Już.
Dziękuję.

Problem z emotkami nie został jeszcze rozwiązany. Mam kilka uwag, co do okienka z wszystkimi emotkami:
1. Emotki są byle jak poukładane - panuje tam bezład.
2. Niektóre emotki są za duże a mogłyby być mniejsze, więc trzeba je edytować.
3. Cześć z nich nie pasuje do stylu chronicles ze względu na tło forum - widać jasne tło emotki. Mam na dysku odpowiedniki tych emotek które dobrze wyglądają na jasnym jak również ciemnym tyle. Między innymi, dlatego wcześniej napisałem, że mógłbym poprawić emotki.
4. W niektórych przypadkach ten sam kod jest przypisany pod różne emotki.

Po kliknięciu na "Podgląd" na górze okna wyświetla się ten tekst:
Cytuj:
Warning: opendir(templates/Chronicles/images/ranks/icon) [function.opendir]: failed to open dir: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/users/thieffor/public_html/posting.php on line 1789

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/users/thieffor/public_html/posting.php on line 1792

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/users/thieffor/public_html/posting.php on line 1800

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 17:17 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2046
Lokalizacja: Rzeszów
Cytuj:
Zobacz Piotrze sobie ostatni post w tym temacie Łucznika i mój dopisek.
Już rozumiem.

Bandit napisał(a):
Aktualnie wyświetlają się w obydwu miejscach.
Bo poprawiłem, brakowało spacji między 2 ikonkami.

Cytuj:
2. Niektóre emotki są za duże a mogłyby być mniejsze, więc trzeba je edytować.
Już nie pamietam, ale czy to nie Ty je zaproponowałeś? Spróbuj znaleźć cały koplet ikonek pasujących do obu styli. Te małe i thiefowe zostawiamy.

Cytuj:
Po kliknięciu na "Podgląd" na górze okna wyświetla się ten tekst:
Teraz dobrze.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 17:40 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
PiotrS napisał(a):
Już nie pamiętam, ale czy to nie Ty je zaproponowałeś? Spróbuj znaleźć cały komplet ikonek pasujących do obu styli. Te małe i thiefowe zostawiamy.
Tak to byłem ja. Jutro się tym zajmę.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2007 18:02 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4555
Lokalizacja: Radlin
Jaka ładna współpraca :sup :asd :asd

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 10 gru 2019 04:16


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron